antypoezja - komentarze

Noc, już późno...
Słucham utworów z ścieżki dźwiękowej do filmu "S@motność w sieci". Jedne z najpiękniejszych utworów fortepianowych. Cudne. Takie myśli związane z nadzieją mam. Takie skojarzenia.

Warto ją mieć. Tą nadzieję. Najszczęściej jest ostatnią rzeczą w życiu, która nam pozostaje. Nigdy nie należy jej tracić. Nadzieja jest bezpośrednio związana z marzeniami. Są w zasadzie jednością. Gdy marzysz o czymś, masz nadzieję, że to się spełni. Gdy tracimy nadzieję - umieramy, zapadamy się. Giniemy. Nadzieja moze sprawiać cuda. Połączona z wiarą, miłością i marzeniami jest władcą. A jeśli dodamy do tego działanie, czyli czyn - jest w stanie przenosić góry. NIe w dosłownym tego wyrażenia znaczeniu, ale jesteśmygotowi i jesteśmy w stanie uczynić naprawde wiele. Nadzieja dla wielu jest sensem życia. Tylko ona ich przy nim przytrzymuje. Kochana nadziejo... Dlaczego czasami odbiera nam Ciebie realizm i zwątpienie? Bądź przy nas zawsze. Nadzieja matką głupich powiesz. Ale czy nie jest czymś pięknym, czymś co warto mieć. Nadzieja... Mam ją cały czas.
Villemo

Imię:

Wyświetlaj emotikony w komentarzu

Lista emotikonów

Tak napisali inni:
21.03.2008 :: 23:45 :: abmg49.neoplus.adsl.tpnet.pl

rzaba

..oby się nigdy nie skończyła.
17.03.2008 :: 15:35 :: acuh192.neoplus.adsl.tpnet.pl

Erendil

Swieta prawda!!Chodz nadzieja matka głopich(ja tak nie sadze) to matka kocha swoje dzieci.
Talk.pl :: Wróć