antypoezja - komentarze |
Tak pisał Witold Gombrowicz o kobiecie. Założyłam tego bloga, nie bez powodu. Chciałabym go prowadzić stale - to moje postanowienie. Zanim napisałam tą notke, zastanawiałm się tysiąc razy, czy warto znowu założyć bloga i co tak naprawde się we mnie samej zmieniło. Nie będzie to bloga, jakiś przesadnio entuzjastyczny, ale raczej opowiadający historię "nastolatki po przejściach". Może te "przejścia" dla kogoś z dłuższym starzem będą nic nie ważne, będą poprostu błahostką. Z perspektywy czasu, coś co kiedyś było dla mnie problemem, teraz jest nic nie wartym duperelkiem, który należy zwyczajnie olać. Co się we mnie zmieniło? Zmieniło się na pewno podejście do życia, do tego co teraz jest. Zmieniam się ja wewnętrznie. Coś mnie ruszyło. Powoli ucze się, jak dalej egzystować. Wiem, że nic nie jest zupełnie białe albo czarne, że życie ma różne odcienie szarości. Nigdy nie będzie od początku do końca bez problemowe, łatwe i przyjemne. Zawsze jest z czymś pod górke. Jeszcze jakieś pół roku temu, nie przywiązywałam wagi do doboru słów, do tego co kiedy mówie. BYłam jeszcze bezmyślna, chociaż robiłam postępy. Teraz jestem jakby bardziej dojrzała. Dorosła. To znaczy do dorosłości to mi jeszcze daleko, jednak z każdym dniem coraz bliżej. Coraz więcej płacze z radości, coraz więcej ze smutku i bezradności. Wogóle dużo płacze. Łzy są dobre. Płakać to nie wstyd. Łzy są rzeczą ludzką... Chce pozostać anonimowa. Nie chce by ktoś wiedział kim jestem. Tutaj będzie pokazane jaka jestem. Może wtedy niektórzy mnie poznają, albo zrozumieją, na co nie licze. Villemo |
|
Tak napisali inni: |
14.03.2008 :: 22:14 :: acuc37.neoplus.adsl.tpnet.pl Jestm baaardzo Ciekawa jaki będzie Twój nowy blog, bo czytałam każdy :) i jestem ciekawa co tym razem się zmieni :). Wiem że lubisz pisać bardzo ogólnie i to często może się przydać, więc trzymam kciuki :). |
14.03.2008 :: 21:25 :: aayf185.neoplus.adsl.tpnet.pl Erendil Twoje przemyslenia,reflekcje na temat zycia napewno moga byc pomocne dla wielu ludzi, ktorzy zagubili sie i nie moga odnalesc drogi. |
Talk.pl :: Wróć |